01/11/2021

Tervetuloa!

Tervetuloa seuraamaan blogiani! Tämä blogi on osa ammattitutkintoani, ja kirjoittelen tänne opintojeni etenemisestä sekä erilaisista kouluprojekteista.

Teen siis Koulutuskeskus Salpauksessa mittatilausompelijan ammattitutkintoa.
Aiemmin olen jo opiskellut vaatetusalalla ja olen valmistunut pukuompelijaksi vuonna 2003.
Työskentelen korjausompelimossa ja tällä hetkellä teen töitä opintojen ohessa.

Korjaaminen ja kierrättäminen on minulle sydämenasia. Tekemissäni vaatteissa pyrinkin käyttämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja, minimoimaan uusien materiaalien käytön ja syntyvän jätteen. Ai miksikö? 

Tekstiili-ja muotiala on globaalisti yksi suurimmista päästöjen tuottajista. Muotiteollisuuden osuus koko maailman hiilidioksidipäästöistä on yli 10%, mikä tarkoittaa enemmän saasteita kuin lento- ja rahtilaivaliikenne tuottaa yhteensä. Päästöjä syntyy materiaalien tuotannosta ja vaatteiden valmistuksesta, sekä kuljetuksista ja vaatehuollosta (kun kuluttaja pesee, kuivaa ja silittää vaatetta).
Arvioiden mukaan kuitenkin kaksi kolmasosaa vaateteollisuuden saasteista syntyy juurikin sieltä materiaalien tuotannosta. Joten siksi haluan käyttää kierrätysmateriaaleja.

Kiitos kun luit tänne asti ja tervetuloa vielä kerran Kierto-Ompeleen kyytiin!



Lähteet:
https://www.europarl.europa.eu/news/fi/headlines/society/20201208STO93327/tekstiilituotannon-ja-jatteen-vaikutus-ymparistoon-infografiikka

https://www.stjm.fi/toiminta-alueemme/vastuullisuus/ymparistovastuu/

http://poistotekstiilit.fi/vaateteollisuuden-ja-pikamuodin-hiilijalanjalki/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti